Ingen frokost-ordning i Aalborgs landsby-institutioner

Ingen frokost-ordning i Aalborgs landsby-institutioner

Selvom kommunen ikke er forpligtet til at tilbyde madordning, fik forældrene alligevel tilbuddet - men de takkede nej

AALBORG: På ni mindre skoler i Aalborg Kommune er der såkaldte landsbyordninger, hvor børnene i skolefritidsordningen og børnehaven går i samme institution. Landsbyordningerne er ikke omfattet af dagtilbudsloven og de er derfor ikke forpligtet til at tilbyde børnene en fleksibel frokostordning som almindelige børnehaver.

På udvalgsmødet den 7. december besluttede Skole- og Kulturudvalget alligevel at spørge forældrene til børnehavebørn i landsbyordningerne, om de ønsker en frokostordning. Dermed fik børnene i landsbyordningerne samme muligheder som børn i almindelige dagsinstitutioner.

Forvaltningen har nu indhentet tilkendegivelser fra forældrene og det viser sig, at der ikke er et ønske om frokostordninger. Som følge heraf har Skole- og Kulturudvalget besluttet, at der ikke etableres frokostordninger i kommunens landsbyordninger.

Ifølge Rådmand Anne-Dorte Krog (SF) tager udvalget forældrenes holdning til efterretning.

- Vi respekterer naturligvis forældrenes holdning til frokostordningen, selvom jeg personligt gerne så, at vi med en madordning fik sikkerhed for, at alle børn får et godt og sundt måltid. Vi har rigtigt gode erfaringer med frokostordningerne på skolerne og jeg synes, at det er et godt tilbud, som alle børn kan få glæde af, siger rådmand Anne-Dorte Krog.

Der er skolemadsordning på 42 ud af 50 skoler enten som en model, hvor maden bestilles og leveres udefra eller via salg fra en skolebod.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt