KL: Ingen vej uden om stikprøvekontrol

KL: Ingen vej uden om stikprøvekontrol

Sagen om HandiHelp, der er mistænkt for svindel og lagt på is på grund af overfakturering, får ikke KL-udvalgsformand Anny Winther (V) til at gå ind for nye love og regler
17. JAN 2011 13.24

Af Knud Abildtrup

I sidste uge afviste socialminister Benedikte Kiær (K) at indføre nye love og regler på handicapomådet efter en enkelt mediesag - HandiHelp - der er politianmeldt i Københavns Kommune og lagt på is i Aarhus. Og den linie lægger KL sig opad.

- Vi synes ikke, vi har brug for nye redskaber eller love på BPA-området - Borgerstyret Personlig Assistance - siger formand for Børne- og Kultur-udvalget i KL, Anny Winther (V) til dknyt.

- Det er en vanskelig ordning at administrere, og det vil ikke kunne undgåes, at der er iboende problemer med firmaer, der ønsker at snyde. Men endnu mere kontrol vil blot gå fra de svage.

Socialudvalgsformand Mette Nielsen fra Viborg har ønsket mulighed for at kunne stoppe en kontrakt, hvor der f.eks. blev overfaktureret?

- De handicappede er jo selv arbejdsgivere, og vi har som kommuner ikke hjemmel til at afgøre, hvilke firmaer, de skal bruge. Vi skal selvfølgelig kontrollere, at reglerne overholdes - så det er et spørgsmål om stikprøver.

Voksenhandicapchef i Aarhus, Carsten Wulff Hansen, har ønsket at sidestille BPA-ordningen med de private aktører på hjemmehjælpsområdet, hvor det er kommunen, der i højere grad har myndigheden?

- Handicaporganisationerne har i høj grad ønsket selv at kunne være arbejdsgivere og vælge frit uden samfundets snærende bånd. Og at der så er enkelte brådne kar skal jo så ikke ramme hele ordningen.

Anny Winther åbner samtidig mulighed for at gå i dialog med ministeren, hvis der skal ses på, om ordningen skal justeres.


Foto: http://www.flickr.com/photos/yourdon/with/2819627118/

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt