SFI-pris for at inddrage forskningsbaseret viden i det sociale arbejde

SFI-pris for at inddrage forskningsbaseret viden i det sociale arbejde

Kvalitetskonsulent Winnie Kjærsdam fra Aalborg Kommune modtager i dag SFI's jubilæumspris på 25.000 kroner
14. JAN 2011 10.00

AALBORG: Den brede viden om velfærd, som SFI løbende leverer, er ikke meget værd, hvis den ikke bliver bragt i spil i den virkelige verden som politik, i forvaltningerne eller ude i den sociale praksis. SFI's jubilæumspris på 25.000 kr. skal belønne og synliggøre individer eller organisationer, der gør en særlig indsats for at få forskningsbaseret viden ud i praksis til gavn for både borgere og medarbejdere.

Prisen, der uddeles for første gang i år, går til kvalitetskonsulent, cand.soc. Winnie Kjærsdam fra Aalborg Kommune. I begrundelsen for indstillingen til prisen påpeger prisudvalget blandt andet at Winnie Kjærsdams engagement i Projekt Skagerak (nordisk samarbejde om udvikling i arbejdet med anbringelsestruede børn) og hendes indsats for kommunens deltagelse i KABU-projektet om kvalitet i anbringelsen af børn og unge, skriver SFI.

SFI-direktør Jørgen Søndergaard pointerer, at Winnie Kjærsdam ikke blot trækker forskning ind i arbejdet med børn og unge, men også selv går ind i forskningen.

- Winnie Kjærsdam er eksemplarisk på mange måder. Ikke nok med at hun anvender forskning til at udvikle kvaliteten af det praktisk arbejde i Aalborg, hun deltager også aktivt i forskningsprojekter. Hun har bl.a. samarbejdet med forskere på Aalborg Universitet, siger Jørgen Søndergaard.

Selv fremhæver Winnie Kjærsdam, at de i Aalborg Kommune arbejder efter en fast kvalitetsstrategi, hvor forskning systematisk bliver indarbejdet i praksis:

- Vi går altid ind og researcher på, hvad der ligger af ny forskning på området. Og så har vi en fast metode, hvor vi integrerer forskningen i arbejdet eller sagsprocesserne, forklarer prisvinderen.

Læs interview med prisvinderen

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt