HK beklager: Ingen delforlig ved OK 11

HK beklager: Ingen delforlig ved OK 11

OK 11 Der er ikke indgået nogen delforlig under de hidtidige forhandlinger om nye overenskomster for de kommunalt ansatte som det ellers skete ved forhandlingerne i 2008
12. JAN 2011 11.58

Forhandlingerne om OK11 bliver uden delforlig. Det så man ellers ved seneste overenskomst, men arbejdsgiverne vil desværre ikke, siger Bodil Otto, formand for HK/Kommunal i et nyhedsbrev.

Ved forhandlingerne om OK08 blev parterne hele tiden enige om at indgå små delforlig undervejs i forløbet. Og det virkede rigtig godt, mener HK.

- Det gav en fornemmelse af fremdrift. Og man kunne ligesom tjekke af, hvad man var enige om og så gå videre til næste punkt, siger Bodil Otto.

- Men sådan bliver det ikke i forløbet med OK11. Arbejdsgiverne vil desværre ikke den model, siger Bodil Otto, der frygter, at det  hele kulminerer i én stor pulje på den sidste forhandlingsnat.

Den model er yderst uheldig, fordi det kan vise sig uklart, hvad der egentlig er enighed om, og hvad der ender med at være de helt ømme punkter.

Det er på arbejdsmarkedet ikke usædvantligt, at når forhandlinger afsluttes med én lang maratonforhandling, hvor alt skal falde på plads, ja så er forhandlerne så udmattede, at det ikke altid står helt klart, hvad man egentlig har aftalt. Og så må utallige tvister bagefter afgøres af voldgifter eller sager i Arbejdsretten.

På fredag mødes de politiske ledere fra KTO, herunder HK/Kommunal, med KL for bredt at forhandle parternes overordnede krav til OK11. I disse dage arbejder embedsmænd dog intensivt i små arbejdsgrupper på at have noget klar til politikerne til på fredag.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt