Sneen dækker mark og mose –  de mest elskede vintersange

Sneen dækker mark og mose – de mest elskede vintersange

ANMELDELSE 'I alt elleve vintersange, grundlæggende danske i deres udtryk og syn på livet, som gør en glad, når man læser dem - og hvor melodien melder sig omgående. Nationalromantisk, ja - men i den bedste betydning af begrebet', skriver Paul Hegedahl
12. JAN 2011 6.00

Af Paul Hegedahl


'Vinterens sange';
Bogforlaget Frydenlund, København 2010.
16 s., hft., 17 x 24 cm., stemningsfuldt illustreret.,
Kr. 49,75 inkl. moms i pakker på 5 stk.
Indgår i serien 'Årets sange'.
ISBN 978-87-7887-875-5.

Årstidernes skiften og deres betydning for det danske landskabs evigt skiftende udseende har altid inspireret danske digtere til salmer, digte og sange. Og mange af disse er blevet fundamentet for den danske sangskat - og den danske kultur og dens udtryksformer. Mange af disse er blevet til i sidste halvdel af 1800-tallet begyndelsen af 1900-tallet.

Her er et velvalgt udvalg af Vinterens sange, smukt illustreret med sort/hvide xylografier, som blev brugt i 1800-tallets sidste halvdel i den tids særdeles populære billedblad Illustreret Tidende. De strækker sig fra 1. januar - med 'Vær velkommen, Herrens år' over Kyndelmisse, hvor 'Det er hvidt herude' til foråret så sagte melder sig med 'Når vinteren rinder'. I alt elleve vintersange, grundlæggende danske i deres udtryk og syn på livet, som gør en glad, når man læser dem - og hvor melodien melder sig omgående. Nationalromantisk, ja - men i den bedste betydning af begrebet.

Det er et godt initiativ. Disse hæfter vil kunne bruges i mange sammenhænge.

Giv tid! Men husk at nyde den!

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt