DF-ansat truede homoseksuelle med tæsk i email

21. jul 2010, 13:26
Hun kan beholde jobbet, men har fået en skriftlig advarsel af DF's pressechef Søren Søndergaard

Af Thomas Jensen

Tidligere på dagen dukkede der en mail op i dknyts indbakke, som var stilet til DF'erne Pia Adelsteen, Liselott Blixt og pressechef i Dansk Folkeparti Søren Søndergaard, men hun havde glemt at slette udvalgte medier. Således røg den interne mail videre til 100 journalister.

I mailen stod der:

'Kære alle,
.... og så har jeg her til morgen modtaget denne mail fra journalisten med de løse håndled.
  Jeg vil lige tjekke hvad der ellers rør sig på omådet. DF skal ikke blive et indhold af bøssernes egen form for hatecrime i paraden. Jeg tror heller ikke det er en god ide, hvis vi i stilhed trækker os fra paraden. Melder vi fra, skal det have mediernes bevågenhed, og de ekstremistiske homoseksuelles fraktionsgrupper skal have nogle tærsk (Jeg håber de ikke kan lide den slags!)
  Jeg foreslår, at vi lige 'holder øje'. Liselott, hvis du hører fra arrangørerne, må du meget gerne give mig besked. Måske de er lige så trætte af ekstremisterne, som vi er.

DF-pressechef undskylder medarbejders mail
Dansk Folkepartis pressechef, Søren Søndergaard, beklager, at en medarbejder i en intern mail, der ved en fejl er blevet rundsendt til store dele af det danske pressekorps, har udtrykt sig upassende om homoseksuelle.

- Den pågældende mail er sendt under indtryk af en henvendelse fra en journalist, der påstår, at Dansk Folkeparti er skyld i, at antallet af hate crimes mod homoseksuelle stiger. Det har affødt den pågældende reaktion hos medarbejderen. Jeg kender medarbejderen som en tolerant og åben person, så hun er blevet følelsesmæssigt berørt over journalistens facon, siger Søren Søndergaard.

- Det er imidlertid ingen undskyldning for hendes handlemåde. Mailen er på ingen måde udtryk for Dansk Folkepartis politik - vi har ikke det fjerneste imod homoseksuelle - og mailen må stå for den pågældende medarbejders egen regning. Jeg har indskærpet over for den pågældende, at hendes adfærd i den konkrete sag er uacceptabel og uprofessionel, siger han.

'Jeg er en kæmpeidiot'
Dansk Folkepartis pressechef har som en reaktion på handlingen givet den pågældende medarbejder en skriftlig advarsel. Med det betragter Dansk Folkeparti sagen som udtømt.

Til Ekstra Bladet siger DF-pressemedarbejder Helene MacCormac, at hun er ked af e-mailen.

- Jeg mener ikke, at de skal have nogle tæsk. Og jeg ved godt, at I sikkert vil bringe den og svine Dansk Folkeparti og mig til, og det er I så i jeres gode ret til, fordi jeg er en kæmpeidiot, siger DF-pressemedarbejder Helene MacCormac til ekstrabladet.dk.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dkjob

Se alle aktuelle stillinger

Ritzau
Mest læste
Pressenævnet