Tøm køleskabet for muggen ost

Kommunerne har brug for at hæve både over - og underliggeren i det strategiske arbejde. Derfor er der en certificeringspraksis lige på trapperne, lyder det fra ffUK's formand
1. JUL 2010 13.39

- Vi er den frække dreng i klassen. Vi vender tingene på hovedet og hopper kommunerne lidt på maven. Vi har en medlemsskare, der har fingrene nede i den strategiske bolledej og gode kontakter ind i den kommunale top. Det udnytter vi. Hvert år udgiver vi Trendens - et magasin, der sætter spot på kommunernes største udfordringer. I 2011 er de tre Trendenser: Fravalg, Samskabelse og Teknologi, siger formand for Udviklingskonsulenterne - ffUK - Malene Kjær-Jepsen, og fortsætter:

- I løbet af det næste år vil vi invitere alle der har lyst til en dialog om, hvordan kommunerne kan vælge fra - tømme køleskabet for muggen ost så at sige, hvordan vi bliver bedre til at skabe noget med andre, og hvordan vi udnytter de teknologiske muligheder bedre.

Det lægger hende samtidig på sinde, at udviklingskonsulenterne kan det strategiske konsulenthåndværk for at kunne dreje den kommunale udvikling i den rigtige retning.

- Vi vil simpelthen til at certificere udviklingskonsulenter i kommunal udvikling. Kommunerne har brug for at hæve både over - og underliggeren i det strategiske arbejde. Derfor er der en certificeringspraksis lige på trapperne - en praksis vi udvikler sammen med COK og en lang række stærke spillere.

Fidusflytteri og kåring af kvartalets fidusflytter
Kim Christoffersen har som nyvalgt næstformand allerede gjort sig mange ideer om sit arbejde i foreningen:

- Det er lidt ligesom med vejret. Alle taler om det, men ingen gør noget ved det. Alle siger at vi skal blive bedre til at bruge hinandens ideer. Og vi gør det også, men vi kan blive meget bedre. Vi vil udnytte, at vi har 400 dygtige mennesker i kommunerne, der i store træk løser de samme opgaver.

Derfor vil vi indføre Fidusflytter-begredet og vil hvert kvartal dekorere 'Kvartalets fidusflytter'.

Formanden hedder stadig Malene Kjær-Jepsen. Hun arbejder til dagligt som udviklingskonsulent i Kolding Kommune. Hun har været med til at grundlægge foreningen og har været formand gennem de sidste tre år.

Hun suppleres nu af den nyvalgte næstformand Kim Christoffersen udviklingskonsulent fra Haderslev Kommune. Han har været aktivt medlem i foreningen gennem en årrække og vandt på overbevisende vis kampvalget til bestyrelsen ved den nyligt afholdte generalforsamling.

Foreningen for Udviklingskonsulenter har eksisteret siden 2005, og har i de sidste fem år forstået at markere sig på den kommunale scene.

Foreningen har ca. 400 medlemmer fra stort set alle kommuner og regioner - personer der alle arbejder tæt på den kommunale top.

ka