Carsten Koch ny formand for Beskæftigelsesrådet

Den tidligere S-minister afløser Ninna Würtzen, som efter syv år på posten har valgt ikke at fortsætte som formand
17. JUN 2010 10.57

- Jeg er utrolig glad for, at Carsten Koch har sagt ja til at stå i spidsen for Beskæftigelsesrådet. Carsten Koch kan med sin brede indsigt og politiske erfaringer være med til at løse de mange udfordringer på den beskæftigelsespolitiske dagsorden. Lige nu gælder det om at bekæmpe langtidsledighed, så vi kommer så stærke som muligt ud af krisen. Men vi skal også se fremad og forberede os på, at det danske arbejdsmarked inden for en overskuelig fremtid kommer til at mangle arbejdskraft, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

Carsten Koch har siden 2009 været direktør i LD. Før det var han direktør i Danske Invest i otte år. Han har blandt andet også været formand for regeringens skattekommission, som i februar 2009 gav sit bud på en skattereform. Og fra 1994 til 2000 var han først skatteminister og siden sundhedsminister.

Beskæftigelsesrådet er et partsorgan med repræsentanter fra organisationerne på arbejdsmarkedet og Danske Handicaporganisationer. Rådet rådgiver beskæftigelsesministeren og ministeren for flygtninge, indvandrere og integration om beskæftigelsesindsatsen.

ka