SF i KL: Aftalen er reelt et diktat fra VK-regeringen

SF i KL: Aftalen er reelt et diktat fra VK-regeringen

ØKONOMIAFTALE - Aftalen placerer Sorteper hos kommunerne frem til et regeringsskifte, lyder det fra SF'erne i KL's bestyrelse. Jane Findahl stemte for aftalen for at undgå individuelle forhandlinger med Finansministeriet
14. JUN 2010 7.28

SF's tre medlemmer af KL's bestyrelse, kritiserer i skarpe vendinger, at KL-aftalen reelt er et diktat fra VK-regeringen, som efterlader landets kommuner med Sorteper ovenpå VKO-flertallets fadæser.

Regningen for ufinansierede og underfinansierede skattelettelser gennem ni år lander nu på tungt på kommunernes bord, lyder det fra partiet.

Jane Findahl (SF), Fredericia:
- Vi har nødtvunget stemt ja for at undgå at kommunerne skulle forhandle individuelt med finansministeriet. Men forskellen på kommunernes muligheder under denne regering, som sender størstedelen af regningen for deres økonomiske fadæser til kommunerne, og så S-SF's Fair Løsning, er enorme. Reelt må borgerne bide tænderne sammen, indtil vi kan genoprette velfærden under en kommende regering.

Mette Touborg (SF), borgmester i Lejre:
- Kommunerne er blevet bedt om at koge suppe på en udtrådt støvle. Nu skal vores skoler, ældrepleje og og daginstitutioner så overleve på den suppedas frem til næste valg. Jeg synes kommunerne har holdt meget for i en årrække med snævre servicerammer og anlægsloft og øgede udgifter til handicappede, ældre og udsatte børn. Alle vil blive ramt af det her, og Sorte-Per er i den grad sendt videre til børn, syge, ældre og handicappede. Men det er klart at vi har kæmpet for at det her ikke skulle være en flerårsaftale, og det har vi sikret.

Stina Willumsen (SF), rådmand i Odense:
- Selvfølgelig tager SF sammen med S ansvar for at forvalte der her så skånsomt som muligt, indtil en ny regering og En Fair Løsning kan give os andre betingelser i kommunerne. Vi har fået fjernet nogle tidsler i diktatet, og bl.a er anlægsloftet hævet, kravet om øget udbud er blevet blødt op og der er sikret midler til svage kommuner. Jeg ville nødig overlade det til de borgerlige i kommunerne at skulle udmønte VKO-flertallets politik. Vi begrænser skaderne, kan man vel sige.

Se flere stillinger
Nyhedsbrev