img

Århusianer har skabt web-overblik over byggeplaner

1. jun 2010, 13:29
OFFENTLIG WEB 2.0 Privatperson står bag brugervenligt site, der med brug af Google Maps viser offentlige og private plan-initiativer i indbyrdes sammenhæng med links til den bagvedliggende politiske proces

Af Knud Abildtrup

ÅRHUS: Siden har 50 besøgende pr. dag, så den må da opfylde et vist behov, lød det fra Martin Højriis Kristensen, da han præsenterede sit initiativ på et seminar i Headstart New Media Network - et Århus-baseret netværk for alle, som interesserer sig for nye og sociale medier, startet af Århus Kommune.

Som uddannet IKT-ingeniør arbejder han i dag som it-systemkonsulent i et privat firma.

Princippet bag siden - der blev udviklet i 2007-08 - er på en overskuelig vis at skabe et overblik over alle de forskellige byggeplaner i et Århus i rivende udvikling.

Det skorter ikke på præsentationer af ideer, projekter og planer. Men hvorhenne kunne man få et geografisk overblik over dem alle - og samtidig finde ud af, hvor langt de evt. var i den politiske beslutningsproces?

Fra kortene er der links til artikler med relevante illustrationer og tilgængelige, offentlige data om projekter fra overdækning af banegraven og kontorbyggerie på Pier 2 til Undervisningscampus ved Skejby og helhedsplanen for Nordhavnen.

- Kortene er integrerede med Google Maps, hvilket jo er billigt at bruge, og hvor det er nemt at skifte mellem satellit- og kortvisning, argumenterede Martin Højriis Kristensen under seminaret, der handlede om brugen af sociale medier i det offentlige.

- Google Maps er nemt at bruge, mange kender det i forvejen, og så bliver det nemt at eksponere at den slags sites i Google's søgemaskiner, lød hans baggrund for at anbefale funktionen til det offentlige.

Martin Højriis Kristensen har også ideer til fremtidige udvidelser af tilsvarende sites: F.eks. at imødekomme borgere med interesse for bevaringsværdige bygninger og tilføje markeringer af de enkelte, bevaringsværdige huse på sidens kort:

- Lige nu ligger den slags oplysninger i Århus udelukkende i håbløse HTML-koder.

Og så har han også et par hjertesuk til dem, der administrerer de offentlige kort-data:

- Sæt data fri. Beskriv f.eks. de relevante koordinatsæt for den nøjagtige grænsedragning mellem kommunerne. De er ikke til at få fat i i dag.

- Behold data, som de var, når sites på nettet nedlægges. Det er dybt demotiverende, da borgere og andre myndigheder jo linker til sider, der pludselig lukes ned. F.eks. døde mindst 50 af mine links, da Århus Amt nedlagde sine sider.

- Skriv blot på siden, at f.eks. amtet er nedlagt, men lad være med at lukke det hele ned. Det er jo historisk materiale, og vi brænder jo heller ikke bøger!

 

 

 

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dkjob

Se alle aktuelle stillinger

Ritzau
Mest læste
Pressenævnet