Socialrådgivere på skolerne skal stoppe HAs ungdomsklub

- Det er dybt forkasteligt og usmageligt, at Hells Angels nu forsøger at lokke børn på 14-15 år ud i kriminalitet. Det skal stoppes hurtigst muligt, og i det præventive arbejde spiller folkeskolen og fritidsklubberne naturligvis en stor rolle

KØBENHAVN: Således siger børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S).

- Vores dygtige lærere og pædagoger skal være rollemodeller for de unge, der er i risiko for at lade sig drage mod rocker- og bandemiljøet. Det er vigtigt, at vi viser de unge, at kriminalitet ikke er den rigtige vej - der findes et andet og langt bedre alternativ. Der findes en bedre vej. Store motorcykler og guldkæder er ikke attraktivt, siger Anne Vang.

- I København har vi gennem de sidste par år haft et forsøg med socialrådgivere på skolerne. Forsøget er netop blevet evalueret, og det er en stor succes. Jeg tror på, at socialrådigvere på skolerne er den helt rigtige løsning, fordi de kan sikre, at der bliver taget hånd om de unge, som måtte føle sig tiltrukket af det kriminelle miljø. I tæt dialog og samarbejde med forældrene kan socialrådgiverne på skolerne vise de unge, at kriminalitet ikke er vejen til et godt liv.

- Vi er nødt til at prioritere den præventive indsats, så vi får sat en stopper for de kriminelle gruppers fødekæde. Det er altafgørende, hvis vi vil bandekriminaliteten til livs. Og det vil vi.

tj

Se flere stillinger
Nyhedsbrev