Åben over for større klasser

Undervisningsministeren er ikke afvisende overfor kommuners ønske om en højere klassekvotient end 28, hvis det ikke betyder ringere kvalitet
KORT NYT17. MAR 2010 6.11

Århus fik sidsate år kompensation, og foreløbig har yderligere to  kommuner ansøgninger liggende i Undervisningsministeriet om at hæve klassekvotienten over den  gældende grænse på 28. Men der menes at være flere på vej. Og undervisningsminister Tina Nedergaard (V) er åben overfor tanken.

- Jeg har den opfattelse, at det betyder noget, hvor mange elever der er i en klasse. Hvis en kommune mener, at den kan nå målene i folkeskoleloven på en anden måde, så synes jeg, at det må komme an på en prøve, siger Tina Nedergaard til DR Nyheder. Men hun understreger, at kommuner ikke pr. automatik kan få dispensation.

- Det kræver, at kommunerne kan argumentere overbevisende for, at det kan gøres uden at gå på kompromis med kvaliteten i undervisningen. Der kan ikke blive tale om at give dispensation til at sætte flere børn i klasserne alene ud fra et sparehensyn. Forudsætningen er, at der ikke bliver gået på kompromis med borgernes rettigheder, siger Tina Nedergaard til DR.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt