Digital formidling af fleks-jobs

Det Lokale Beskæftigelsesråd og Fleksteamet på Hjørring Jobcenter er nu klar med en ny hjemmeside indeholdende en søgemaskine, der skal gøre det endnu lettere for arbejdsgivere at finde en ledig fleksjobber - de kan 'klikke en ny medarbejder'

HJØRRING: Søgemaskinen og hjemmesiden er næste etape af 'JEG ER KLAR/VI VAR KLAR-kampagnen', hvor Fleksteamet indtil nu har haft stor succes med at styrke den virksomhedsrettede indsats i Hjørring Kommune og synliggøre muligheden for at ansætte en fleksjobber.

Søgemaskinen henter sine oplysninger i en nyoprettet database, der indeholder en mere individuel fremstilling af ledige fleksjobbere - bl.a. ved brug af foto, ved at fritekstsøgning er i fokus, og ved at man ikke skal tilpasses en standardiseret skabelon, som man oplever ved de eksisterende jobdatabaser.

- Det er ikke alle fleksjobbere, der kan fremvise et CV med en lang liste over uddannelser og relevante joberfaringer. De er nemlig ofte nødt til at finde beskæftigelse indenfor andre områder, end det de har mest erfaring med. Derfor har vi haft mere fokus på de bløde værdier og den enkeltes ønsker, kompetencer og livserfaringer. Derved synes jeg, vi har skabt en søgemaskine, som på en mere indbydende måde præsenterer de ledige fleksjobbere, fortæller jobkonsulent Winnie Silke Larsen.

På den nye hjemmeside kan arbejdsgivere naturligvis også klikke sig frem til generel information og fakta om fleksjobordningen, få råd og vejledning før, under og efter ansættelse af en fleksjobber, se eksempler på, hvad det koster at have en fleksjobber ansat med kommunens tilskud, samt læse om andre arbejdsgiveres erfaringer med fleksjobordningen.

- Har virksomheder i kommunen opgaver, som skal klares, uden at det kan bære en fuldtidsstilling, så skulle den nye søgemaskine gerne gøre det synligt, at der faktisk er rig mulighed for at få medarbejdere på et lavere timetal. Det skønner vi, kan være fordelagtigt for mange virksomheder, siger Winnie Silke Larsen.

- Vi har en formodning om, at vi kan komme i dialog med nogle virksomheder, som har lyst til at høre mere om ordningen, og som har lyst til at benytte sig af vores ekspertise i forhold til matchning af en medarbejder med nedsat arbejdsevne. Jeg er sikker på, at vi i de fleste tilfælde vil kunne hjælpe arbejdsgivere med at finde den helt rigtige medarbejder.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt