Virksomheder præger den lokale beskæftigelsespolitik

Fire ud af fem virksomheder mener, de får indflydelse på kommunernes beskæftigelsesindsats ved at være med i de lokale beskæftigelsesråd. Samarbejdet møder også stor tilfredshed i jobcentrene
15. MAR 2010 11.46

I løbet af de kommende måneder skal der udpeges nye repræsentanter til beskæftigelsesrådene, og der er noget at komme efter for virksomhederne, skriver Dansk Industri på sin hjemmside.

En rundspørge blandt DI's medlemsvirksomheder rundt om i landet viser, at 80 pct. af de adspurgte repræsentanter mener, at de i 'meget høj grad eller i nogen grad' har indflydelse på den lokale beskæftigelsesindsats. Virksomhedernes repræsentanter i beskæftigelsesrådene præger udviklingen i beskæftigelsespolitikken som med- og modspillere og sparringspartnere til kommunerne.

Det sker f.eks. ved at skabe kontakt mellem dem selv og kommunerne, hjælpe handicappede i job og søge løsninger på, hvordan man får unge til at blive i arbejde. Sådan lyder beskrivelsen fra projektleder Erling Malmqvist, Returplast Danmark A/S, på spørgsmålet om, hvad arbejdet i beskæftigelsesrådene indeholder.

- Muligheden for indflydelse på den kommunale beskæftigelsesindsats er til stede. Så er det op til den enkelte repræsentant at tage den, siger Erling Malmqvist, der sidder i beskæftigelsesrådet i Brøndby.

Han er ikke alene om den holdning. Chefkonsulent Thomas Qvortrup Christensen, DI, er overbevist om, at repræsentation giver indflydelse.

- Virksomhedskontakten og virksomhedsservice skal sættes på dagsordnen i jobcentrene. Der er ingen tvivl om, at holdningerne fra de virksomheder, der har en repræsentant i rådene, bliver hørt, og at arbejdsgiversidens krav kommer på dagsordnen, siger han.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt