Sjællandske kommuner har sparet mellem 12 og 29 procent

Det kommunale indkøbsfællesskab i Region Sjælland har fungeret siden 2008, og har betydet mere effektive arbejdsgange og store økonomiske besparelser
11. MAR 2010 12.15

SJÆLLAND: En gennemgang af udbuddene i 2009 viser, de deltagende kommuner har opnået besparelser på mellem 12 og 29 procent, oplyser KKR Sjælland.

- Vores erfaringer viser, at hvis man tager det første besvær med at formalisere samarbejdet, så kan det spare den enkelte kommune for mange millioner kroner. Og det er altså penge, der kan bruges direkte i servicen over for vores borgere, siger Niels Hörup (V), borgmester i Solrød og næstformand i kommunekontaktråd Sjælland - det forum, der danner rammen om indkøbsfællesskabet.

Større volumen - lavere priser
Indkøbsfællesskabet består af 17 sjællandske kommuner, og er dermed det største af sin art i Danmark. Det ses, når virksomhederne afgiver deres bud. Den større volumen resulterer ganske enkelt i lavere priser.

Lige da indkøbsfællesskabet startede op, brugte de 17 kommuners medarbejdere en del tid på at formalisere samarbejdet. Men efter at der er lavet en drejebog for udbuddene og et fælles kontraktudkast, har ordningen betydet, at det er blevet nemmere for den enkelte medarbejder.

- Vi har bevist, at det godt kan lade sig gøre at arbejde sammen i selv meget store klynger, uden at det bliver for bureaukratisk, fastslår Niels Hörup.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt