Jordskælv udløser vestjysk olieforurening

Nordvestjyske strande er i øjeblikket ramt af en olieforurening på strækningen fra Nørlev til Nybæk
KORT NYT9. MAR 2010 14.21

HJØRRING: Beredskabet i Hjørring står formentlig overfor nogle travle dage, efter at en olieforurening har ramt en ca. 30 kilometer lang kyststrækning.

Den begynder ved Nørlev Strand nord for Lønstrup og fortsætter videre ned på strækningen mod syd ved Grønhøj i Jammerbugt Kommune. Olien ligger i en til to meters bredde i større eller mindre koncentrationer langs stranden i en strækning på op mod 30 kilometer. De største olieklatter er op til 10 cm i diameter. Det rapporterer DR Nordjylland.

Hjørring Kommune oplyser på sin hjemmeside, at der er opsat advarselskilte ved nedkørslerne til standen. Oprydningen iværksættes, når der ikke driver mere olie ind. Kommunen har udtaget prøver af olien, der er sendt til analyse hos Danmarks Miljø Undersøgelser. Miljøstyrelsen og Søværnets Operative Kommando er orienteret om olieforureningen.

Man ved endnu ikke, hvor olien stammer fra. Men miljømedarbejder ved Hjørring Kommune, Viggo Larsen, har talt med eksperter som siger, at det måske kan skyldes det jordskælv, der for noget tid siden var ud for Hanstholm, fortæller han DR Nordjylland. 

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt