Direktør går i praktik på Jobcenter

Gitte Løvgren bruger en uge på at lære Jobcentret nærmere at kende, både fordi det er nyt fagområde for direktøren og fordi der er stor politisk fokus på området

ODSHERRED: Hvordan sætter man sig hurtigt ind i et nyt fagområde i en kommune? For ny direktør i Odsherred Kommune med ansvar for Jobcentret, Gitte Løvgren, var svaret nemt: ved at tage en uges 'praktikophold' på gulvet midt i Jobcentret, sætte sig ind i jobcentrets arbejdsopgaver og problemsager, tale med sagsbehandlere og borgere.

- Jobcentret har naturligt stor politisk fokus, fordi der sker en voldsom udvikling på grund af den stigende ledighed. Jeg kunne sætte mig og læse lovstoffet og interviewe medarbejderne i jobcentret, men har valgt at få en uges introduktion på nærmeste hold, og jobcentret har lagt et varieret program, så jeg kommer godt rundt i denne kommunale virksomhed, siger Gitte Løvgren, som er i Jobcentret i denne uge.

Programmet for ugen omfatter således både indsigt i sygedagpengeområdet, kontanthjælp, jobaktivering og flygtningeintegration. Blandt andet skal Gitte Løvgren møde en flygtningefamilie fra Congo og også have en samtale med ledige.

- Jeg vil gerne sætte mig ind i de problematikker, sagsbehandlerne arbejder med for at få en større forståelse for arbejdsområdet. Jeg har ikke beskæftiget mig indgående med beskæftigelsesområdet siden 1995, siger Gitte Løvgren, som oprindelig er uddannet socialrådgiver og har arbejdet som sådan i daværende Dragsholm Kommune en periode.

mou

Foto: Gitte Løvgren var chef for Børn- og Skoleforvaltningen indtil 1. november 2009, hvor hun blev direktør med blandt andet Jobcentret som ansvarsområde.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt