Høringssvar til højhastighedskomiteen:
Højhastighedssamfundet skal være en mulighed for alle

Det skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i et høringssvar til rapporten, Danmark som højhastighedssamfund
9. MAR 2010 9.15

Ringkøbing-Skjern Kommune har især fokuseret på vigtigheden af at kunne tilbyde 100 procent af alle husstande bredbånd med høj hastighed.

- Desuden finder vi komiteens indstilling i modstrid med øvrige nationale udmeldinger om udvikling i lokalsamfundene, landdistrikterne og mulighederne for at etablere digitale arbejdspladser i alle områder af Danmark. Altså skabe et Danmark i balance, hedder det blandt andet i høringssvaret fra kommunen.

I rapporten anbefaler komiteen, at kun 80 procent af alle danske husstande skal have adgang til højhastighedsbredbånd i 2013. I Høringssvaret kommer Ringkøbing-Skjern Kommune med en række eksempler på, hvorfor det er vigtigt, at der kommer forsyningssikkerhed i forhold til bredbånd, ligesom der er med vand og el.

- Hvis det fortsat skal være muligt at drive virksomhed i landdistrikter og yderområder, og at borgerne, der bor der, eksempelvis skal have mulighed for at arbejde hjemmefra, er det altafgørende, at der er adgang til højhastighedssamfundet i hele landet.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt