Kommunaldirektør fik Madonnabilletter og middag

KMD vil nu stoppe med gaveregnen til potentielle kunder i kommunerne
9. MAR 2010 6.31

HILLERØD: Det sker, efter at Frederiksborg Amts Avis har afsløret, at Hillerøds kommunaldirektør og hans kone i august blev inviteret til spisning og efterfølgende Madonnakoncert i Parken på KMD's regning.

- Vi har inviteret til middage i relation til faglige arrangementer. Og vi har da også haft arrangementer, hvor vi inviterede til fodbold og koncerter. Det har været normal praksis for os at invitere til den slags arrangementer. Det har vi gjort, siger KMD's direktør, Lars Monrad-Gylling til Politiken, der ikke vil fortælle, hvor mange embedsmænd der i tidens løb har modtaget gaver.

- I straffelovens paragraf 144 står der, at man ikke må modtage gaver som offentligt ansat. Det er ganske enkelt ulovligt, siger lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing til Politiken.

Få måneder efter Madonnakoncerten indgik Hillerød Kommune en aftale til 48 millioner kroner med KMD.

- Man kan godt pleje kontakter uden at gå til koncert bagefter. Det har vi gjort fuldstændig klart. Det kan ikke finde sted hos os længere, siger Hillerøds borgmester, Kirsten Jensen (S).

KL-formand Erik Fabrin ser ingen grund til at undersøge, hvor mange kommuner, der tager imod ulovlige eller tvivlsomme gaver.

tj

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt