Lolland: - Ja vi gav flyttehjælp

Lolland Kommune afventer og bidrager gerne til Ankestyrelsens undersøgelse af skiftende kommuners og myndigheders tackling af nomade-familie
8. MAR 2010 14.42

LOLLAND: Det er korrekt, at Lolland Kommune i 2009 ydede familien tilbagebetalingspligtig støtte til at flytte i ny bolig, skriver Lolland Kommune nu i anledning af en artikel fra Politiken i weekenden, hvor det kom frem, at Lolland sendte familien videre til Brønderslev med 46.000 kr. i flyttehjælp.

En flyttehjælp, der fra flere sider blev krisiseret som social eksport.

Lolland gør nu opmærksom på, at 'tilskuddet blev givet i overensstemmelse med gældende lovgivning. I forbindelse med flytningen underrettede Lolland Kommune tilflytningskommunen - igen i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Da familien var bosiddende i Lolland Kommune, blev den fulgt af de sociale myndigheder, og kommunen har handlet på de underretninger, den har modtaget. Lolland Kommune har ikke viden om, at der på noget tidspunkt har været tegn på vold eller seksuelle krænkelser. På det tidspunkt, hvor Lolland Kommune iværksætter en gennemgribende undersøgelse, fraflytter familien kommunen.

Borgmester Stig Vestergaard (S) har tidligere tilkendegivet, at Lolland Kommune gerne vil bidrage til en ændring af reglerne omkring overlevering af børnesager.

Lolland Kommune står fuldt ud til rådighed for Ankestyrelsens undersøgelse af sagen og afventer nu undersøgelsens resultat. Lolland Kommune har således ikke yderligere kommentarer til sagen før det foreligger.'


ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt