Kommunale ingeniører er grå i toppen

Hver fjerde kommunalt ansatte ingeniør er fyldt 55 år, og de unge ingeniører står ikke i kø efter en karriere i det offentlige. IDA efterlyser kommunal charmeoffensiv

Mere end hver fjerde kommunalt ansatte ingeniør er fyldt 55 år og skal på pension inden for en overskuelig årrække. Samtidig står de unge ingeniører ikke just i kø for at gøre karriere i kommunerne. Kun seks pct. af de ingeniørstuderende foretrækker en offentlig arbejdsgiver. Det viser nye tal fra Ingeniørforeningen.

- Kommunerne har en kæmpe udfordring i at tiltrække ingeniørerne. Ingeniørerne er nøglepersoner i kommunerne, og hvis deres faglige kompetencer mangler, kan det få alvorlige konsekvenser for helt basale ydelser, som borgerne i dag tager for givet i hverdagen inden for miljø, byggesager, kloakker, vejnettet mv., siger formanden for Ansatte Ingeniørers Råd, Ole Høyer.

Han er bekymret for, at jobbene i kommunerne har så dårlig tiltrækningskraft på de unge ingeniører, og efterlyser en charmeoffensiv fra kommunernes side.

- Kommunerne er nødt til at forbedre deres image som en arbejdsplads med spændende opgaver og gode udviklingsmuligheder. De unge ingeniører efterspørger først og fremmest højere løn og bedre karriere- og udviklingsmuligheder, og det må de kommunale arbejdsgivere agere på. Det skal gøres langt mere attraktivt og prestigefyldt at være ansat i kommunerne. Det vil være et af vores indspil til de kommende overenskomstforhandlinger, siger Ole Høyer.

Værst ser problemerne ud i udkantskommunerne, hvor hele 35 pct. af de kommunalt ansatte ingeniører er over 55 år.

- Udkantskommunerne har en særlig udfordring i at rekruttere ingeniører for at kunne bevare et ingeniørfagligt niveau og miljø i disse kommuner. Ellers risikerer de at stå i en uholdbar situation, hvor manglende overblik, planlægning og viden kan betyde en både dyrere og dårligere service for borgerne, advarer Ole Høyer.

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt