Kommunernes overførselsindkomster skal ned med 2,75 procent

Pengene skal være med til at opfylde EU's sparekrav
4. MAR 2010 9.47

FOLKETINGET: Det mener Socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov (S). Han havde kaldt finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) til samråd i Folketingets finansudvalg i går for at få svar på, hvor regeringen vil spare 24 milliarder kroner frem til 2013. Det skriver Arbejderen.

Det er det sparekrav, som regeringen regner med, at EU-kommissionen vil stille Danmark overfor i løbet af i år. Det kan man læse i konvergensprogrammet regeringen har sendt til EU.

- Derfor er vi allerede nu i gang med at gå udgifterne igennem med en tættekam. De konkrete forslag vil vi komme med, når vi i juni forhandler økonomiaftaler med kommuner og regioner, og når vi til august kommer med vores forslag til finansloven for 2011, oplyste finansministeren på samrådet.

- Hvad mener regeringen, når den på side 102 i konvergensprogrammet skriver, at sparekravene forudsætter en reduktion på to trekvart procent af de samlede overførselsudgifter? Det er ikke en tættekam, det her. Regeringen svinger en sabel over befolkningens hoveder, svarede Morten Bødskov.

Finansministeren ville ikke gå ind på spørgsmålet i samrådet.

tj

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt