Skanderborg først med hotmapping i store byer

Som den første kommune har Skanderborg fået lavet varmefølsomme luftfotos - hotmapping - af alle de større byer i kommunen
3. MAR 2010 11.40

SKANDERBORG: Kvaliteten af billederne er så god, at det er muligt at se varmetabet for hvert enkelt hus, lyder det fra kommunen.

Det sker som et led i Skanderborgs klimaindsats, og formålet er, at motivere kommunens borgere til at reducere CO2-udslippet og som 'sidegevinst' også at spare på varmeregningen.

Med nogle få klik på kommunens hjemmeside og indtastning af en adresse, vil man lynhurtigt se hvordan det står til med varmetabet i sit eget hus. På hjemmesiden er der anvisning til, hvordan man som husejer kan få foretaget en mere grund undersøgelse af sit hus, hvis der er mistanke om for stort varmetab.

Skanderborg Kommune har samtidig et tæt samarbejde med de lokale fjernvarmeværker, hvoraf flere tilbyder at give kontante tilskud ved en efterisolering af boligen.
Op til 40 procent af det danske energiforbrug bruges til boligopvarmning. Derfor er der rigtig meget at hente - både ift. til CO2-reduktion og sparede varmeudgifter.

- Vi kan med de ny varmefølsomme fotos forhåbentligt motivere borgerne til at isolere deres huse bedre. Samtidig stiller vi skrappe krav om energiklasse 1 ved alt nybyggeri og Skanderborg er om kort tid klar med et ambitiøst projekt, der skal mindske energiforbruget i de kommunale bygninger, siger Claus Leick (SF), formand for miljø- og planudvalget.

Høje-Taastrup Kommune lavede sidste år lignende varmefølsomme luftfotos af to, afgrænsede boligkvarter i kommunen, men Skanderborg Kommune er først med at varmefotografere hele kommunen.

- Det er en enkel måde at hjælpe både klimaet og borgernes økonomi. Det her burde være en klimaservice i alle landets kommuner, siger Claus Leick.

De ny termografiske luftfotos, kan ses på adressen: www.skanderborg.dk/klima

 

ka

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt