Losseplads skal betale for storbrand

Nordsjællandske brandmænd måtte kæmpe en uge for at slukke lossepladsbrand - to kommuner afviser nu at betale 864.000 kr. for indsatsen
KORT NYT1. MAR 2010 14.57

I oktober sidste år måtte brandfolk fra Nordsjællands Brandvæsen i en uge kæmpe for at få en stor lossepladsbrand under kontrol. Det kostede det kommunale brandvæsen 864.000 kr. Det fortæller Beredskabsinfo.dk.

Den den regning vil borgmestrene i Fredensborg og Helsingør kommuner ikke lade brandvæsenet hænge på - lossepladsen opbevarede nemlig dobbelt så meget brændbart affald som tilladt, og derfor bør lossepladsens ejer betale omkostningerne, mener de to kommuner.

- Vi ville aldrig sende en regning, hvis Nordforbrænding havde overholdt lovgivningen. Men sagen er, at Nordforbrænding havde opmagasineret for meget brandbart materiale, og derfor udviklede branden sig voldsomt. Det siger Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester i Fredensborg Kommune.

Da branden opstod, var der næsten dobbelt så meget brandbart affald på Toelt Losseplads som tilladt i miljøgodkendelsen. Så sagen får formentlig et efterspil i retten i Helsingør, da der er rejst et erstatningskrav på den gevinst, som Nordforbrænding før branden havde opnået ved ikke at overholde miljøgodkendelsen.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt