Energikrav hæver prisen for multimediehus

Rammebeløbet på ca. 1,8 mia. kr. for Multimediehuset i Århus holder ikke længere.

ÅRHUS:Krav om, at alt nybyggeri i Århus skal opfylde energiklasse 1, gør det 35 mio. kr. dyrere at opføre landets største bibliotek.

Selv om energiklasse 1 medfører en halvering af energiforbruget og giver en årlige driftsbesparelse på 830.000 kr., vil det tage 42 år, inden investeringen er tjent hjem - og så er der endda ikke taget hensyn til forrentning af beløbet, skriver Jyllands-Posten.

I rammebeløbet for byggeriet er indbygget en buffer i form af et ikke-disponeret beløb på 21 mio. kr. I en indstilling til magistratens møde i dag foreslås, at de bruges til formålet, og at restbeløbet på 14 mio. kr. skaffes ved at optage et lån for de penge, der spares på energiforbruget.

Tilpasningen til energiklasse 1 opnås ved elbesparelser, herunder automatisk styring af belysningsniveauet, og 3.300 kvm elproducerende solceller på husets tag.

Selve byggeriet ventes at starte efteråret 2011, hvorefter Multimediehuset og p-anlægget forventes færdiggjort ved udgangen af 2014. Pladser og veje ventes færdige et år senere, så det samlede projekt er afsluttet ved årsskiftet 2015-16.

tj 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt