Esbjerg Forsyning med i statsligt el-bil forsøg

Til sommer ruller otte elbiler ud fra Esbjerg Forsyning. De miljørigtige biler skal deltage i Energistyrelsens nye elbil-projekt

ESBJERG: Esbjerg Forsyning har netop fået tilsagn om et statsligt tilskud på mere 800.000 kr. til køb af de 'grønne' biler, der skal erstatte otte diesel-/ benzindrevne modeller i den nuværende vognpark.

- Med de otte elbiler kommer Esbjerg Forsyning til at køre mere miljøvenligt. Vi kommer bl.a. til at reducere vores udledning af CO?, hvilket falder fint i tråd med Esbjerg Kommunes Klima- og bæredygtighedsplan for 2010 til 2020 og målet om at sænke CO?-udledningen markant i kommunen, siger Freddie H. Madsen, bestyrelsesformand i Esbjerg Forsyning.

De otte elbiler skal de næste 3-4 år fungere på almindelig vis i den daglige drift.

- Forsøget skal bidrage til at finde ud af hvilke barrierer, der er i forbindelse med udbredelse af elbiler og i hvilke situationer de har særlige fordele, fortæller Esbjerg Forsynings adm. direktør Jesper Frost Rasmussen.

- Vi er bl.a. med i et landsdækkende biodiesel-forsøg og har fastlagt en række konkrete grønne mål for 2010 såsom reduktion af energiforbruget med fem procent, siger Jesper Frost Rasmussen.

Esbjerg Forsynings otte elbiler fordeler sig på biler beregnet til personbefordring og til brug for reparatører. Alle biler på nær en vil få en aktionsradius på 160 km og fuld opladning af batteriet vil tage max 12 timer.

Én bil bliver udstyret med to særlige batterier, som giver en aktionsradius på 300 km og opladningstiden vil være under fire timer. Denne bil er tænkt at skulle bruges til mødeaktiviteter, når afstandene er større end 160 km. Esbjerg Forsyning samarbejder med firmaet Better Place om ladeanlæg/placering.

Energistyrelsens elbil-projekt varer til udgangen af 2013.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt