- Regeringens nye programmer bremser økonomien

Med regeringens nye arbejdsprogram og konvergensprogram vil ledigheden fortsætte med at stige og opsvinget gå i stå, mener S og SF
24. FEB 2010 16.02

Af Thomas Jensen

FOLKETINGET: Og det betyder, at der skal spares 31,5 milliarder i det offentlige, mener de to partier.

- Det her vil ramme kommunerne hårdt. Det vil betyde fyringer, og det er helt almindelige mennesker, det kommer til at gå ud over, sagde formand for SF Villy Søvndal til en pressebriefing på Christiansborg i kølvandet på regeringens nye arbejdsprogram og konvergensprogram tidligere på dagen.

Endnu har makkerparret Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal ikke et program på banen, men det kommer snart.

- Spørgsmålet er, hvem der skal betale besparelserne. Den offentlige service eller de velhavende, sagde partiformand Helle Thorning-Schmidt.

Med hvordan vil S og SF spare? De to partier vil forlænge den ekspansive finanspolitik til 2012, hvor regeringen stopper i 2011. Det vil spare det offentlige en masse penge, da det holder flere i job. Beregninger ud fra ADAM og AErådet, viser, at havde regeringen støttet oppositionens vækstpakke på 18 mia. kr. i 2009 og 2010 ville arbejdsløsheden fx være 25.400 lavere på nuværende tidspunkt.

Oppostionen vil indføre en millionærskat og altså spare penge ved at styrke beskæftigelsesindsatsen. Som regeringen ville man også kradse penge ind ved tobaks- og alkoholafgifter. Efterlønnen er fredet og ligeså dagpengereglerne.

- Jeg vil gerne være med til at kigge på sygedage og bedre arbejdsmiljø og effektiviseringer. Man kunne starte med at kigge på regeringens lovkatalog på det offentlige område, sagde Ville Søvndal. 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt