Haarder blev varm indeni, da han blev kommunernes minister

Bertel Haarder var ikke forberedt på ministerrokaden, fortalte han ved ministeroverdragelsen i det hidtidige Indenrigs- og Socialministerium på Holmens Kanal. Her sagde i alt tre ministre goddag og farvel

Af Morten Uhrenholdt

- Vi plejer at sidde og spille kort, når der er regeringsomdannelse. Men denne gang havde jeg ikke nået at kalde familien sammen. For jeg vidste ærlig talt ikke, at det var så tæt på.

- Da jeg så blev varslet om, at statsministeren ville ringe til mig om en halv times tid, så begyndte tankerne at vandre, fortalte den nye Sundheds- og Indenrigsminister, Bertel Haarder (V), da han tirsdag kl. 13.30 fik overdraget sit superministerium i kantinen på fjerde sal i det, der til nu har været Indenrigs- og Socialministeriet.

I første omgang gik tankerne i retning af en mindre rokade, men han blev klogere.

- Da statsministeren i telefonen sagde sundhed, tænkte jeg - NÅ - der er jo problemer. Men jeg blev helt varm indeni, da det gik op for mig, at det var Sundheds- OG Indenrigsministeriet, Lars Løkke talte om. Det syn's jeg er en rigtig god sammensætning.

Det var ministeriets depardementschef, Christian Schønau, der indledte med at tage afsked med Karen Ellemann (V). Han havde et eksemplar af Søndags BT ved sig, og citerede i sin tale en artikel fra ugebladet med den dengang 23-årige Karen Ellemann med overskriften: 'Politik er for kedelig'. Det lo de forsamlede journalister og ansatte en del af.

Den afgående minister fik i afskedsgave en madkasse til minde om en sag, hun har bakset en del med. Og så et par tykke sokker, som hun får brug for i sit nye ministerium, Miljøministeriet.

Så blev den nye socialminister, Benedikte Kiær (K), cand.scient.pol. og indtil nu første næstformand i Region Hovedstaden, budt velkommen. Hun forærede Karen Ellemann et par solide gummistøvler til brug for sine ture ud i naturen som miljøminister.

Til den kommende Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Harder havde depardementschefen et par gode råd.

- Du vil her i ministeriet møde en meget høj faglighed. Den håber jeg, du vil have respekt for. Jeg har altid ment, at det er vigtigt i arbejdet med kommunerne at have respekt for fagligheden.

Bertel Haarder så uudgrundelig ud. Før han tog ordet fik han af den afgående indenrigsminister et par vinterbade-sko, som han tydeligvis blev glad for.

- De er ikke kønne, men de er dejlige at få på, når man kommer op. Det ved jeg, for vi har den passion med det kolde vand til fælles, sagde Karen Ellemann.

Bertel Haarder udtrykte stor glæde over sit nye ministerium og appetit på at komme i gang med arbejdet.

- Men det bliver vanskeligt. For der er jo ikke så mange penge at gøre godt med. Det gælder både regionerne og kommunerne. Men vi skal nok finde ud af det.

- Det ser jo ud til, at vi må gøre det bedre for de samme penge. Og sådan bliver det nok i de kommende år.

- Jeg ved, at jeg vil blive mødt af høj faglighed. Den respekterer jeg, og jeg glæder mig til at lære af den, sluttede Bertel Haarder.

Bertel Haarder er 65 år og har gennem 20 år stået i spidsen for syv forskellige ministerier. 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt