- Ellemann kom aldrig ind i kampen

Hun vil blive husket for ikke at anerkende fattigdommen i Danmark og den lidet flatterende madpakkeordning, mener socialordfører Mette Frederiksen (S)
23. FEB 2010 11.04

Af Thomas Jensen

FOLKETINGET: - Vi er oppe på den femte socialminister nu under VKO. Man kan vel sige, at Ellemann aldrig rigtigt kom ind i kampen, siger Mette Frederiksen til dknyt, der mener området igennem hele perioden har været lavt prioriteret.

- Hun vil blive husket for to ting. Hendes arrogante holdning til fattigdommen, hvor hun mente, den ikke eksisterede, og at de fattige var blevet bedre til at søge penge - og madpakkeordningen.

Socialdemokraternes socialordfører garanterer det nye ubeskrevne blad, regionspolitikeren, Benedikte Kiær (K) en varm velkomst som minister.

- Vi vil have stort fokus på ghetto-problemerne og fattigdomsbekæmpelsen. Det ser svært ud for den nye minister med finansministerens hårde sparekrav.

Mange af de samme navne går igen på ministerlisten. Det minder mest af alt om 'business as usual', når fx Bertel Haarder (V) igen bliver fundet frem som indenrigs- og sundhedsminister, mener S-ordføreren.

Socialministre under VK-regeringen
Den første socialminister var Henriette Kjær (K) 2004-2007, dernæst tog Eva Kjer Hansen (V) over for en kort bemærkning i to måneder i 2007, så satte Karen Jespersen (V) sig på posten 2007-2009 og i april 2009 blev Karen Ellemann (V) indenrigs- og socialminister. Fra i dag er Benedikte Kiær (K) socialminister.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt