DI: Kommuner spilder milliarder

DI har kigget kommunernes økonomi efter i sømmene
19. FEB 2010 10.33

Den viser blandt andet, at kommunernes udgifter de seneste 10 år er steget dobbelt så meget som den samlede danske økonomi, at manglende tilpasning til en ændret sammensætning af borgerne med færre unge og flere ældre koster 2 mia. kr., og at lav og i perioder faldende produktivitet i kommunerne har kostet 30 mia. kr., skriver Børsen.

- Der er et ekstremt behov for at have fokus på at få mere service for pengene i kommunerne i den kommende tid. Det må man komme i gang med, for nu er strukturreformen på plads, og samtidig står vi over for store udfordringer i vores økonomi og demografi. Hvis man laver det tilstrækkeligt begavet, kan man ikke blot få mere for de samme penge, men også en bedre service for pengene og nye serviceydelser, siger Ole Krog, viceadministrerende direktør i DI.

Hvis kommunerne havde forbedret deres ydeevne lige så meget frem til i dag, kunne de enten bevare en uændret service nu og sende 30 mia. kr. tilbage til skatteyderne.

Formand for KL, Erik Fabrin, modtager gerne gode råd, men han mener, at det er lidt svært at se DI og erhvervslivet som guruer udi produktivitetens ædle kunst.

tj

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt