- Nallerne væk fra landspolitikken, Trøjborg

Den kommende KL-formand, Jan Trøjborg (S), prøver med sine landspolitiske udmeldinger kræfter med nogle af de tunge drenge blandt sine egne. Ifølge KL-veteranen Kjeld Hansen er 'vores synspunkter i denne sammenhæng ikke mere værd end Anders Ands'
18. FEB 2010 9.17

Af Knud Abildtrup

Den interne rollefordeling mellem landspolitikere og kommunalpolitikere er på tapetet her i vinterferien. Og at den tidligere minister ikke helt kan slippe de landspolitiske spørgsmål, får nu nogle af hans partifæller til at slå bak og minde om, hvor høj prioritet, det har for dem selv at ha' sine kommunalpolitikken i fred for indblanding fra Christiansborg.

Trøjborg skabte i første omgang røre, da han fornylig gjorde sig til talsmand for at gennemføre reformer af arbejdsmarkedspolitikken - dagpenge og efterløn - for at lette på den aktuelle økonomiske situation og undgå drastiske nedskæringer i det offentlige - ikke mindst i kommunerne.

Ikke overraskende var svaret fra den socialdemokratiske ledelse, at linien lå klar: Socialdemokraterne - og SF - vil ikke røre nogen af delene. Og mens flere S-borgmestre er med på den linie, viser der sig flere, bl.a. Elvin Hansen, Odder, og Hanne Bæk Olsen, Silkeborg, der derimod bakker Trøjborg op.

Kjeld Hansen, borgmesteren fra Herlev, der er mangeårigt medlem af KL's bestyrelse, slår nu i dknyt's debatspalter fast, at 'vore synspunkter er i denne sammenhæng ikke mere værd end Anders And'. Han skriver bl.a..:

'Det er et fælles og stærkt ønske hos alle kommunale folk, at Christiansborg holder sig fra de nære kommunalpolitiske områder.

Derfor er det lige så rimeligt, at vi som kommunale politikere holder os fra at bruge vores lokale positioner som borgmestre til at markere et synspunkt på centrale landspolitiske emner, der ikke hører til de kommunalpolitiske områder, eller i bedste fald kun indirekte.

Vi burde med kravet om respekt for det kommunale selvstyre være absolut i front for respekt for dette synspunkt og opmærksomme på vore roller.

Derfor skal dette også være en opfordring til alle kolleger om at holde sig til egen rede og overlade f.eks. spørgsmål som reformer af efterløn og dagpenge til kollegerne på Christiansborg. Vore synspunkter er ikke mere værd i denne sammenhæng end Anders Ands, men er aktivt krudt i bredrøvsjournalistikken.

Der er politiske stofområder nok, hvor vi med rette kan føre dialog såvel internt som i offentligheden med Christiansborg-folket.'

Vordingborgs borgmester Henrik Holmer (S), der er nyvalgt formand for KKR på Sjælland, bakker - også i dknyt's debat -  Kjeld Hansen op.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt