Mange sygehuse bryder loven

Afviser ulovligt patienter, der benytter deres ret til frit at vælge mellem offentlige sygehuse. Det gør 50 afdelinger på danske sygehuse, og regionernes formand vil nu indskærpe reglerne overfor sygehusene
18. FEB 2010 6.16

Patienter, der forsøger at bruge deres ret til behandling på et sygehus i en anden region end deres egen, går oftest forgæves. Det er nemlig mere reglen end undtagelsen, at sygehuse bryder loven og afviser patienter fra andre regioner. Det fortæller DR Nyheder.

Det frie sygehusvalg sikrer ellers, at man frit kan vælge blandt de offentlige sygehuse. På den måde forsøger mange at undgå lang ventetid på en operation ved at vælge et andet sygehus - men altså ofte forgæves.

Patientvejleder Dorrit Verding fra Region Sjælland bekræfter situationen.

- Vi oplever dagligt, at patienter, der har lang ventetid her i regionen, ikke kan komme til på et andet offentligt hospital. Det betyder, de må vente længere eller rejse til den anden ende af landet eller komme på privathospital, siger hun. I sidste uge måtte patientvejlederen sende en kvindelig patient fra Roskilde helt til Vejle for at blive behandlet, selvom der er kort ventetid på hovedstadens hospitaler. 

DR Nyheder har gennemgået sygehusenes officielle ventelister på sundhedsstyrelsens hjemmeside www.venteinfo.dk. Her skriver mere end 50 afdelinger, at de ikke tager imod patienter uden for egen region. Regionsformand Bent Hansen (S) vil nu indskærpe reglerne overfor sygehusene - ikke mindst for at undgå, at endnu flere patienter henvises til behandling på privathospital.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt