Sygeplejersker venter forværret arbejdsmiljø

SYGEHUSFYRINGER Hele 95 procent af landets sygeplejersker mener, at arbejdsforholdene på hospitalerne bliver forringet på grund af de aktuelle nedskæringer og fyringer. Dansk Sygeplejeråd kalder situationen ’kritisk’ og kræver klar prioritering af opgaver

En ny undersøgelse, som analyseinstituttet Megafon har lavet for Dansk Sygeplejeråd (DSR) viser, at hele 95 procent af landets sygeplejersker mener, at de massive besparelser og fyringer på hospitaler vil give dårligere arbejdsforhold. Det skriver DSR's nyhedsbrev Synergi i dag.

- Situationen er nu kritisk, og vi må derfor kræve at politikere og topledelser sørger for at arbejdet tilrettelægges, så sygeplejen kan udføres fagligt forsvarligt. Det vil sige, at der skal være tilstrækkelig faglig normering til at kunne løse opgaverne, at der er tid nok til at udføre den nødvendige dokumentation, at det er fuldstændigt klart, hvilke opgaver der skal løses og af hvem, siger næstformand i DSR Dorte Steenberg til Synergi.

- Når man nu fyrer så meget personale, så er der simpelthen opgaver, som personalet ikke kan nå at løse. Det er fuldstændig uacceptabelt, at dilemmaet mellem for få ressourcer til for mange opgaver, som politikerne viger tilbage for at løse, havner hos den enkelte sygeplejerske, siger altså Dorte Steenberg.

I Danske Regioner vil man få ledelserne på hospitalerne til at lave en klar prioritering af opgaverne for medarbejderne. Og formand for Danske Regioners sundhedsudvalg, Ulla Astman (S), tager DSR's opfordring meget alvorligt.

- Vi får ikke noget ud af, at personalet skal løbere endnu hurtigere, så nedslider vi dem bare, og så er vi inde i en ond spiral. Sygehusledelserne skal hurtigst muligt tage dialogen med afdelingsledelserne og prioritere opgaverne, så det er helt tydeligt for medarbejderne, hvad de skal lave, siger Ulla Astman til Synergi.

Regionerne skal foreløbig spare omkring 1 milliard kroner på sygehusbudgetterne alene i år. Og analyser har vist, at det betyder, at der skal nedlægges cirka 1.000 stillinger på hospitalerne i hele landet.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt