S-borgmestre uenige om arbejdsmarkeds-reformer

Kommende KL-formand Jan Trøjborg fik læst og påskrevet af partiledelsen, da han støttede reformer af dagpenge og efterløn. Men blandt S-borgmestrene går man langtfra i takt med Helle Thorning Schmidts nej til at røre efterlønnen

Den kommende KL-formand og borgmester i Horsens, Jan Trøjborg (S) skabte røre i den socialdemokratiske andedam, da han fornylig gjorde sig til talsmand for at gennemføre reformer af arbejdsmarkedspolitikken - dagpenge og efterløn - for at lette på den aktuelle økonomiske situation og undgå drastiske nedskæringer i det offentlige - ikke mindst i kommunerne.

Ikke overraskende var svaret fra den socialdemokratiske ledelse, at linien lå klar: Socialdemokraterne - og SF - vil ikke røre nogen af delene. 

Nu rapporterer Børsen, at Trøjborg har opbakning fra en del af sine socialdemokratiske borgmesterkolleger, der ikke har tænkt sig at rette ind efter parolerne fra Christiansborg.

Avisen har forsøgt at ringe rundt til samtlige S-borgmestere, men p.g.a. af vinterferien kun kunnet tale med ti. Og af de 11o er seks enige med Trøjborg - og altså uenige med partitoppen og folketingegruppen.

Silkeborgs borgmester, Hanne Bæk Olsen, og borgmester Elvin Hansen fra Odder er helt på bølgelængde med Jan Trøjborg, og seks ud af de 10 tilgængelige borgmestre vil ikke afvise, at det bliver nødvendigt at pille ved efterlønnen og dagpengeperioden.

Aalborgs borgmester Henning G. Jensen har til gengæld hørt efter i timen og siger til borsen.dk, at arbejdsmarkedsreformer er 'politisk selvmord'.

mou

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt