Energipil i fyret i Vestjylland

Stort forsøgsprojekt i Ringkøbing-Skjern og Holstebro kommuner skal vise, om dyrkning af energipil er en god idé - både økonomisk og miljømæssigt
KORT NYT17. FEB 2010 13.19

Vestjyske landmænd og planteavlsfolk lægger nu marker til et storstilet forsøg med at undersøge ét af slagnumrene i regeringens plan, Grøn Vækst: dyrkning af pil til afbrænding i varmeforsyningen. Et  forsøgsprojekt i Ringkøbing-Skjern og Holstebro kommuner skal godtgøre, hvor meget piledyrkning gavner miljøet, og om der er en god forretning at dyrke energipilen. Det fortæller Ritzau.

Vestjyderne har halvandet års tid forsøgt sig i det små med dyrkning af den såkaldte energipil i Ringkøbing-Skjern Kommune. I de kommende tre år skal det hidtidige dyrkningsareal på 300 hektar udvides til 1.500 hektar - også ind over kommunegrænsen til Holstebro.

En række landbrugsorganisationer og offentlige myndigheder står bag forsøgsprojektet. Og der er ifølge Vestjysk Landboforenings natur- og miljøchef, Tove Urup Byberg, stor interesse blandt de lokale landmænd.

Landboforeningen regner med, at prisen på energipil vil stige sammen med efterspørgslen på den slags miljørigtige energikilder, som regeringen nu satser på for at skære ned på CO2-forureningen.

mou 

 

 

 

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt