Nordjyske hjertestartere skal registreres

Region Nordjylland vil registrere alle hjertestartere i Nordjylland. I første omgang er det alle hjertestartere etableret på regionens adresser – sygehuse og institutioner. Det kan få stor betydning for akut hjælp til borgerne
16. FEB 2010 10.39

NORDJYLLAND: Når Region Nordjylland 7. april overtager vagtcentralen fra Falck, vil Regionen sikre den bedst mulige akutte hjælp til regionens borgere. Det indebærer blandt andet, at hjertestartere bliver registreret.

I første omgang registrerer Regionen alle hjertestartere etableret på Regionens adresser, dvs. sygehuse og institutioner. Det skal være med til at skabe et fintmasket net.

- Hjertestartere er et vigtigt element i den akutte indsats. Adgangen til en hjertestarter kan være et spørgsmål om liv eller død, og derfor er det helt naturligt, at Regionen nu tager fat på at gøre oplysningerne tilgængelige, siger Poul Anders Hansen, præhospital leder i Region Nordjylland.

Registreringen af hjertestartere gør det muligt for vagtcentralen at se, hvor hjertestartere er tilgængelige i regionen.

Hvis vagtcentralen modtager et opkald, der handler om hjertestop vil registreringen betyde, at vagtcentralen kan guide eller gøre pågældende, der ringer ind, opmærksom på, at en elektronisk hjertestarter er tilgængelig på en given adresse i nærheden.

- Registreringen er første trin i en forhåbentlig mere omfattende proces, hvor vi også håber at kunne få registreret hjertestartere, der er hængt op ved andre myndigheder, i det offentlige rum og hos private virksomheder, siger Poul Anders Hansen.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt