Ingen udsigt til budgetgaranti for udsatte børn

Jan Trøjborg (S), der er på vej mod formandsstolen i KL, ser ingen fordel i at sidestille udgifter til anbringelser af børn og unge med f.eks. revalidering og dansk for udlændinge
15. FEB 2010 7.01

Af Knud Abildtrup

I disse måneder gennemtrawler adskillige kommuner deres budgetter for at få styr på galopperende udgifter til det såkaldt specialiserede socialområde og til udsatte børn.

At den type udgifter ofte kommer i bølger og er vanskelige at budgettere har tidligere har fået Socialpædagogernes Landsforbund til at foreslå området statsligt finansieret som f.eks. revalidering og dansk for udlændinge, der er omfattet af budgetgarantier. En ordning, der kunne modvirke pludselige og skæbnesvangre besparelser på det sårbare område.

Men sådan en ændring er ikke Jan Trøjborgs kop the, gør han klart i et interview med dknyt:

- Jeg ser nærmere min opgave som at sikre, at kagen er stor nok til at rumme området - at det økonomiske råderum er til stede i kommunerne.

- Jeg mener også, det er tilfredsstillende for kommunalpolitikerne at kunne vælge sine egne prioriteringer i de sager. De vil gerne påtage sig ansvaret - og er i fuld gang med det i denne tid.

- Der har jo været forskellige grunde til, at området er eksploderet økonomisk, vi har set voldsomme væksttal på truede børn og unge og det specialiserede socialområde, og kommunerne påtager sig styringsansvaret.

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt