Jan Boye får formandspost i KL for K's valgfremgang

SF står til at overtage Jørn Sørensens (R) formandspost i Børne- og Kulturudvalget - prisen for at pege på Jan Trøjborg (S) som ny formand
12. FEB 2010 7.00

Af Knud Abildtrup

Konservative havde fremgang ved novembervalget i 2009, og en af følgerne bliver nu, at partiet kan gå fra at have én til to af de seks udvalgsfomandsposter.

Måske ikke den mest indflydelsesrige, men alligevel: Odenses tidligere borgmester Jan Boye, skulle efter dknyt's kilder være udset til at blive ny formand for Internationalt udvalg - efter Henning Jensen (S), der helt forlader KL-bestyrelsen.

I forvejen er Michael Ziegler (K), Høje-Taastrup, formand for Løn- og Personaleudvalget, og han står til at fortsætte arbejdet, der bl.a omfatter overenskomstforhandlingerne. Alt i alt bliver der altså formandsposter til begge de konservative i KL-bestyrelsen. Partiet, som næppe nogensinde vil kunne gøre sig forhåbninger om selv at score selve formandsposten.

Med to til V vil fire ud af seks dermed gå til den borgerlige blok mod tre nu.

Sådan blev åbenbart det foreløbige resultatet af forhandlingerne, der dermed skulle lade Anny Winther (V), Rebild, overtage formandsposten for Teknik og Miljø efter Jens Stenbæk (V), Holbæk, der helt forlader kommunalpolitik.

Derudover står Venstre til at overtage Tove Larsens (S) post som formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Socialdemokraterne beholder en formandspost i Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget. Erik Nielsen (S), Rødovre, der droppede sin kandidatur som formand, bliver siddende i den kommende periode.

Radikale mister sin formandspost for Børne- og Ungeudvalget- som Jørn Sørensen (R) udfyldte - og netop den post skule SF være gået målrettet efter - som betaling for at pege på Jan Trøjborg (S), Horsens, som ny formand det hele.

Også næstformændene i de seks udvalg skal fordeles efter politiske forhandlinger - og her ligger det i kortene, at Venstre med bare én formandspost sætter sig på nogle stykker. Nuværende næstformand i Løn- og personaleudvalget, Kjeld Hansen (S), Herlev, ventes også at fortsætte.

 

 

 

 


Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt