Studerende får pris for digitaliserings-software

Softwareproduktet kan være med til fremme digitalisering i den offentlige sektor
KORT NYT2. FEB 2010 8.47

Frank Nørgaard fra Aarhus Universitet, Handels- og IngeniørHøjskolen i Herning og Asbjørn Levring fra Teknologisk Institut står bag ideen FutureCad, der fik tildelt 1. præmien i Venture Cups software-finale for et innovativt computerprogram, der skal bidrage til det offentliges digitalisering af infrastruktur og geografiske data ved at sammenføre og skabe overblik over bygningsinformation.

- Konsulentarbejde for en række forskellige ingeniørvirksomhederhar givet os et klart indtryk af, at der er et stort behov for at sammenføre og skabe overblik over bygningsinformation. På baggrund af det hul i markedet begyndte vi at arbejde på en softwareløsning, der skaber et bedre overblik over de nødvendige data, forklarer Frank Nørgaard.

I første omgang skal de to iværksættere have en testversion klar af programmet, og fra midten af 2010 er det ambitionen først at give udvalgte kommuner adgang til softwaren og senere andre offentlige virksomheder.

Om Venture Cup
Venture Cup er universiteternes fælles konkurrence for idéer og forskning med forretningspotentiale. Konkurrencen organiseres af 7 danske universiteter og drives for universitetsmidler med støtte fra private sponsorer (Grundfos, Novo, Awapatent og Ernst & Young) samt offentlige midler (bl.a. Forsknings- og Innovationsstyrelsen, Erhvervs- og Byggestyrelsen samt Selvstændighedsfonden). Samlet uddeles kontante præmier for over en halv million kroner i løbet af konkurrencen. I alt er over 70 virksomheder startet siden den første Venture Cup i 2000.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt