Botilbud for unge ramt af æres-konflikter

Den 1. maj 2010 åbner et nyt botilbud for unge par, der flygter fra æresrelaterede konflikter, og til marts udvides rådgivningen til unge
1. FEB 2010 10.20

Integrationsministeriet har netop indgået en kontrakt med R.E.D. på 17 mio. kr. (Rehabiliteringscentret for Etniske Kvinder i Danmark) om et nyt botilbud, der d. 1. maj åbner for unge par. R.E.D. driver allerede et botilbud for kvinder, der flygter fra tvangsægteskaber og andre æresrelaterede konflikter, og har derfor stor ekspertise på området.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) udtaler om det nye botilbud:

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu også får et bosted for unge par, der må flygte fra tvangsægteskab, vold eller trusler, fordi de sætter sig op mod familiens æresbegreber. Det er nemlig ikke altid kun kvinderne, der er ofre, men også unge par, som trodser familiens ønsker, og har brug for hjælp. Jeg har stor tillid til R.E.D., som de seneste år har hjulpet mange kvinder, som er flygtet fra deres familie, til at komme videre i deres liv med uddannelse, arbejde o.s.v.

Forstærket rådgivningsindsats og mægling
Samtidig kan LOKK (Landsorganisationen af Kvindekrisecentre) til marts slå dørene op for en ny landsdækkende rådgivnings- og informationsenhed om æresrelaterede konflikter. LOKK har netop fået denne opgave og får 11 mio. kr. over de næste fire år. Det betyder, at LOKK udvider deres eksisterende rådgivning om æresrelaterede konflikter med et kontor centralt i Jylland samt udvider bemandingen i København.

Med den nye indsats bliver arbejdet med de unge styrket på tre områder:

  • For det første får de unge støtte i længere tid efter, at den akutte krise er overstået, så der bliver taget hånd om dem, og de bliver hjulpet på vej.
  • For det andet bliver mæglingsindsatsen styrket, og for det tredje bliver der mulighed for at tilbyde psykologhælp til de unge, der henvender sig.
  • Opgaven indebærer også yderligere rådgivning til kommuner samt informations- og holdningsbearbejdende initiativer.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech er meget tilfreds med, at der nu er kommet et nyt initiativ, der kan medvirke til at forebyggede æresrelaterede konflikter:

- Jeg er ovenud tilfreds med, at vi nu kan støtte de unge over en længere periode, og at mæglingsindsatsen styrkes. LOKK har haft mange gode eksempler på sager, der har kunnet løses via mægling mellem familien og den unge - og hvor i øvrigt også politiet har spillet en yderst konstruktiv rolle som deltagere i mæglinger. - Og så skal vi huske, at disse problemer ikke er løst med et snuptag. Der skal arbejdes med holdninger, og det gør vi, men det tager tid. Men de unge, der står i problemerne, skal selvfølgelig hjælpes nu.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt