Find og følg din byggesag

Varde har som første kommune udviklet et system, hvor borgerne on-line kan følge sagsbehandlingen

VARDE: Som den første kommune i Danmark har Varde i samarbejde med KMD udviklet et on-line-system, hvor borgere nu via PC'en kan følge med i, hvordan deres ansøgning kører gennem systemet, og de kan meget tidligt i processen få klar besked om, hvornår et endeligt svar fra byggesagsafdelingen vil være klar.

-Vi har været igennem et effektiviseringsforløb i byggeafdelingen, og det har betydet, at vi nu har styr på hvert eneste skridt, der sker i en byggesag. Vi har lagt sagsgangene om, hvilket betyder en betydeligt hurtigere sagsbehandling. Tidligere behandlede vi sagerne i den rækkefølge, de indløb, men i dag screener vi sagen med det samme. Hvis ansøgningen mangler oplysninger, giver vi borgeren besked med det samme, og det har kortet sagsbehandlingstiderne gevaldigt. Det har der været en helt klar grad af tilfredshed med hos borgerne, fortæller Plan og Byggechef Ivar Sande, Varde Kommune.

De første i Danmark
Efter et stort forarbejde er kommunen nu parat til at give borgere, der vil bygge, en endnu bedre service. Man har i samarbejde med virksomheden KMD udviklet et helt unikt system der betyder, at borgere med byggedrømme nu via PC'en kan finde deres byggesag og se hver enkelt fase, som behandlingen gennemløber.

- Det er det første sted i Danmark, det er lykkedes at udvikle det system, og både vi og borgerne ventes at få store fordele af det. Hvor borgere før skulle have fat på en sagsbehandler, hvis han skulle have besked om sin ansøgnings skæbne, kan han nu hurtigt klare det hele selv. For os betyder det sparet tid, da vi har rigtigt mange henvendelser fra borgere om byggeansøgninger. Den tid vi sparer, kan vores ansatte bruge på reel sagsbehandling. Med endnu bedre service til følge, siger Ivar Sande, der er stolt af, at samarbejdet med KMD har bragt Varde i front på dette felt.

Få en kode og søg
Find-og-følg-systemet starter 1. februar, og fra i dag kan folk med byggeansøgninger kontakte kommunen og få en kode, så de kan benytte find-og-følg-systemet. Helt ubetydelige sager vil ikke blive omfattet af systemet, ligesom mammut-sager omkring store erhvervsbyggerier heller ikke omfattes af Find-og-følg.

-Men ellers gælder det alle sager, og dette er efter min vurdering første skridt hen mod, at borgerne på sigt vil kunne lave deres egen byggesagsbehandling direkte on-line. Så vidt er vi dog endnu ikke, fortæller Ivar Sande.

 tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt