KL kæmper for digitale valg

Efter vellykket forsøg med digitalt valg i Århus, vil KL nu gennemføre forsøg med digitale valg
25. JAN 2010 7.07

KL vil nu kortlægge internationale erfaringer ved digitale valg. Målet er at få skabt det nødvendige grundlag for at kunne gennemføre forsøg med digitale valg.

Århus Kommune har i forbindelse med ungevalget ved kommunalvalget i november 2009 vist, hvordan man kan gennemføre digitale valg, som er sikre og tilmed giver en bedre oplevelse for borgerne.

På baggrund af erfaringerne fra Århus har KL sendt et brev til Indenrigs- og Socialministeriet, hvor KL beder om et møde med ministeren for at drøfte mulighederne for at starte forsøg med digitale valg. Sådanne forsøg kræver en lovændring.

Erfaringerne fra det digitale ungevalg i Århus Kommune viser, at det er muligt at tage hensyn til de bekymringer, som ministeriet har haft ved at give tilladelse til forsøg med digitale valg, herunder især den folkelige kontrol af valgene og sikkerheden, mener KL.

Det er bl.a. muligt, at borgeren får et print af sin afgivne stemme og lægger den i en stemmeboks, som vi kender fra i dag. Dermed vil borgeren kunne kontrollere, at den digitale stemme svarer til den stemmeseddel, som er blevet printet ud. I den vedhæftede rapport kan man læse, hvilke tiltag Århus Kommune gjorde for at sikre, at valghandlingen foregik efter alle de principper, som i dag findes for almindelige valg.

cgt

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt