Frit lejde for socialbedragere i Viborg

Ny kontrolgruppe skal sætte ind mod socialt snyd. Borgere, der selv ønsker at henvende sig om socialt snyd, har frit lejde indtil 28. februar 2010
21. JAN 2010 6.22

VIBORG: Indtil 28. februar i år har kommunens borgere frit lejde ved henvendelse om socialt snyd. De borgere, som henvender til Kommunens sagsbehandlere og fortæller om socialt snyd, vil ikke blive anmeldt til politiet. Desuden vil der højst blive krævet 2 års tilbagebetaling af de sociale ydelser, som er udbetalt på forkert grundlag.

Borgmester Søren Pape Poulsen (K)  siger om baggrunden for den ekstra indsats mod socialt snyd:

- Det er ikke kommunen, som bliver snydt, når borgere snyder sig til offentlige ydelser. Det er de borgere, som følger reglerne, der bliver snydt. De kommer nemlig til at betale regningen - enten over skattebilletten eller via besparelser på andre områder. Det er på ingen måde fair, og samtidig er det en dårlig forretning. Derfor er det sund fornuft, at vi gør en ekstra indsats for at afsløre, dem der snyder.

Alle ansatte skal i forbindelse med den øgede indsats videregive relevante oplysninger til andre relevante medarbejdere om borgere og borgeres forhold. Videregivelsen skal naturligvis ske under hensyntagen til gældende lovgivning og til borgernes retssikkerhed.

Oplysninger vil altså fremover i højere grad end tidligere blive udvekslet på tværs af forvaltninger og afdelinger. På den måde er Kommunens medarbejdere bedre klædt til på at foretage den bedst mulige sagsbehandling, så udbetalinger sker på korrekt grundlag.

Medarbejdere, der opdager uregelmæssigheder, kan vælge selv at undersøge sagen eller at give den videre til kontrolgruppen. Sager af særlig grov karakter anmeldes til politiet.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt