Rekordmange sættes på gaden

Flere lejere end nogensinde før blev i løbet af 2009 sat på gaden. Det viser tal, som avisen Kommunen har indsamlet fra landets boligselskaber
20. JAN 2010 13.16

Af Kim Rosenkilde Nielsen, Kommunen

I 2008 blev fogeden tilkaldt 3762 gange for at sætte lejere ud af deres lejligheder. Men da halvdelen af 2009 var omme, var 2080 allerede sat ud. Og udviklingen er fortsat i den forkerte retning siden da, melder tre af landets største boligselskaber.

- Tallene er desværre stærkt foruroligende. Vi havde håbet, at udviklingen faktisk var begyndt at vende, men i stedet har vi set en voldsom stigning. Og 2009 er uden sidestykke blevet det år med fleste sager, siger administrerende direktør i KAB, Jesper Nygaard til Kommunen.

Også Lejerbo og Boligkontoret Danmark har sat flere udenfor døren i 2009. Og stigningen i antallet af udsættelser er en klar indikation på, at der bliver flere fattige i Danmark, vurderer ph.d. ved det Nationale Center for Velfærdsforskning, SFI, Gunvor Christensen.

- Når antallet af udsættelser stiger, så siger det også noget om fattigdom. De to ting hænger helt klart sammen, siger hun.

Over de sidste syv år er antallet af udsættelser mere end fordoblet.

Så mange sættes ud
KAB administrerer 50.000 lejemål i hovedstaden. Her er der sket en stigning i antallet af udsættelser på 25 procent i forhold til 2008.

Boligkontoret Danmark har i 2009 oplevet en stigning på 40 procent i antallet af udsættelser i hovedstaden.
Lejerbo melder også om flere udsættelser i 2009 end nogensinde før.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt