FOA: Benspænd for Roskilde Brandvæsen

- Det er ikke bare ufattelig trist for borgerne i Greve, Solrød og Køge, at Statsforvaltningen Sjælland så sent kommer med en så opsigtsvækkende afgørelse - det er også fuldstændig grotesk
14. JAN 2010 15.36

ROSKILDE: Det er fuldstændigt grotesk, at Statsforvaltningen i Sjælland nu forhindrer Roskilde Brandvæsen i at køre ambulance i nabokommunerne. Loven bør laves om. Sådan lyder reaktionen fra FOA.

Roskilde Brandvæsen må ikke køre ambulance i nabokommunerne Greve, Solrød og Køge. Det er nemlig ifølge Statsforvaltningen Sjælland i strid med loven. En afgørelse der kommer blot 14 dage før Roskilde Brandvæsen skulle begynde at køre i de nye kommuner. Grotesk, lyder det fra sektorformand i FOA, Reiner Burgwald:

- Det er ikke bare ufattelig trist for borgerne i Greve, Solrød og Køge, at Statsforvaltningen Sjælland så sent kommer med en så opsigtsvækkende afgørelse - det er også fuldstændig grotesk. Og hvis der er forhold i loven, der i dag forhindrer Roskilde Brandvæsen i at køre ambulance i nabokommunerne, så må loven laves om.

Reiner Burgwald peger på, at sagen er endt i Statsforvaltningen Sjælland, fordi der er stærke interesser på spil, når det drejer sig om ambulancekørslen i Danmark.

- Den monopollignende situation, der er på ambulancedriften i Danmark, er stærk betænkelig, og at der er nogen, der har indbragt sagen for Statsforvaltningen Sjælland viser jo med al tydelighed, at der er stærke interesser på spil. Interesser som vel at mærke intet har med befolkningens tryghed at gøre - eller at levere en effektiv ambulancetjeneste og en kvalificeret hjælp til tilskadekomne.

- Sundhedsministeren var hurtigt ude og kritisere Region Hovedstaden for ikke at sikre en ordentlig ambulancebetjening af regionens borgere. Det var fint og nødvendigt. Nu må samme minister sikre, at Roskilde Brandvæsen kan fuldføre den opgave, de har vundet, og som de er fuldt ud kompetente til at udføre.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt