Borgmester ønsker hash-forsøg i hovedstaden

Forbudspolitikken virker ikke. Derfor er det nødvendigt med et forsøg med lovlig hash, mener overborgmester Frank Jensen (S)

KØBENHAVN: Københavns Borgerrepræsentation skal torsdag debattere et forslag om at iværksætte en treårig forsøgsordning om lovliggørelse af hash. Det skriver politiken.dk.

Overborgmester Frank Jensen (S) støtter idéen, også selv om han ved, at Justitsministeriet absolut ikke ønsker 'at fremme forslaget'.

Frank Jensen har selv siddet i Justitsministeriets stol og kender derfor alle argumenterne imod initiativer i retning af at legalisere hash. Men nu ser han anderledes på sagen.

- Mit perspektiv på emnet er et andet, nu når jeg har ansvar i lokalpolitikken. Nu har jeg fået en mere konkret indsigt. Hashmarkedet i København er kommet ud af kontrol og er en kilde til bandekriminalitet. Brugerne kan skaffe sig meget stærk hash, som giver psykoser hos nogle. Samtidig kan vi konstatere, at forbudspolitikken ikke virker efter hensigten.

Lovlig adgang til hash kendes især fra de særlige hashcaféer i Holland, hvor modellen har ført til både mindre misbrug og mindre kriminalitet.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt