Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

45.000 danskere tilmelder sig corona-platform på et døgn

KORT NYT10. APR 2020 14.30
TEMA: Corona

45.000 danskere har på et døgn tilmeldt sig sundhedsmyndighedernes nye digitale platform Covidmeter, der blev lanceret onsdag, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Covidmeter skal hjælpe myndighederne med at overvåge spredningen af coronasmitte i landet. Tilmeldte borgere modtager en gang om ugen en række spørgsmål om deres helbred, som de kan vælge at besvare.

Spørgsmålene handler om, hvorvidt man har følt sig syg, om man er blevet testet for covid-19 eller har haft kontakt til familie, venner eller bekendte med covid-19. Tilmeldingen sker ved hjælp af NemID. Myndighederne understreger, at den information, man oplyser, ikke bruges i forhold til den enkelte. Covidmeter skal derimod sige noget om den samlede udvikling i Danmark.

Statens Serum Institut har i forvejen en platform, der minder om Covidmeter, ved navn Influmenter. Den er i flere år blevet brugt af borgere, som vil indberette symptomer på influenza. Den dog ikke haft tilstrækkelig kapacitet til at kunne bruges i forbindelse med udbruddet af coronavirus. Derfor har man fundet en anden løsning, siger ministeriet.

Ritzau