dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

243 nye smittede - kontakttallet stiger til 1,5

Igen i dag stiger antallet af smittede, mens flere sender ansatte hjem.
8. SEP 2020 14.45
TEMA: Corona

243 personer er testet positiv med covid-19 siden i går. Det viser dagens tal fra Statens Serum Institut.

Antallet af indlagte er faldet med en enkelt til 28, og der er uændret tre på intensiv afdeling, heraf to i respirator. 

Siden mandag er der taget 35.478 prøver og testet 18.134 personer.

Samtidig oplyser instituttet, at det såkaldte kontakttal er steget fra 0,8 til 1,5. Det betyder, at en coronasmittet i gennemsnit smitter halvanden andre.

På grund af tekniske problemer er Statens Serum Institut ikke i stand til at opdatere hverken kort eller de korrekte data i dag ud over de helt overordnede tal, og derfor har det ikke været muligt for DK Nyt at lave de sædvanlige beregninger af, hvor smitten er størst.

Besøgsbegrænsning

Problemerne falder på en uheldig dag, hvor der er ved at blive indført restriktioner på mange områder. 

På Odense Universitetshospital begrænses adgangen for pårørende fra onsdag, så kun én fast pårørende eller ledsager får adgang, oplyses det.

- Antallet af covid-smittede i Odense Kommune har nået et niveau, som betyder, at vi må indføre en række tiltag. Både fordi vi har ansvaret for mange af de mennesker, som rammes særlig hårdt, hvis de bliver smittede, men også fordi Odense Universitetshospital er en af de største arbejdspladser i Odense, siger Niels Nørgaard Pedersen, der er adm. sygehusdirektør på hospitalet.

Ansatte sendt hjem

På mange arbejdspladser er ansatte i dag sendt på hjemmearbejde efter opfordring fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i går. 

I Københavns Kommune er alle chefer blevet opfordret til i videst muligt omfang at sende de administrative ansatte hjem de næste 14 dage.

- Det er selvfølgelig et forsøg på at gøre alt, hvad vi kan for at få knækket stigningen i smitte i blandt andet vores by, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Han vil ikke komme ind på, hvor mange medarbejdere opfordringen gælder. Men han påpeger, at det ikke bliver medarbejdere i borgerkontakt.

Vi står sammen

Samme model med at lade nogle administrative ansatte arbejde hjemmefra iværksættes også på Frederiksberg, i Ballerup og Lyngby-Taarbæk.

- Det er nu, vi skal stå sammen for at få bragt smitten under kontrol, siger Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K), i en kommentar.

Her er man også i dialog med kommunens uddannelsesinstitutioner. Det er nemlig i øjeblikket særligt unge, som smittes med covid-19.

- Endelig laver vi en målrettet indsats for at sikre, at byens erhvervsliv har kendskab til de nye anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, lyder det.

Allerede mandag besluttede Odense Kommune at sende administrative medarbejdere hjem. Ifølge stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen gælder det op mod 2.000 kommunale medarbejdere.

Også en lang række virksomheder har sendt medarbejdere hjem.

Det gælder blandt andet KMD, hvor 2.000 ansatte i Odense og hovedstadsområdet skal på hjemmearbejde den kommende tid. Og det gælder Rambøll, som har sendt 1.800 medarbejdere i København og Odense hjem i to uger.

Ritzau / ak