Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

20 pædagoger i mesterlære i Køges hjemmepleje

KORT NYT1. APR 2020 8.53
TEMA: Corona

KØGE: 20 pædagoger, pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter fra Køge Kommune er nu klar til at blive de første, der gennemgår en oplæring, som skal ruste dem til arbejdet i hjemmeplejen og på plejecentre. De har alle tilbudt deres hjælp og kan altså se frem til oplæring i helt nye opgaver, oplyser kommunen.

Oplæringen vil bestå af en teoretisk del, der blandt andet handler om hygiejne. Herefter kommer medarbejderne i en form for mesterlære, hvor de følges med uddannet personale rundt i hjemmeplejen og på plejecentre. Denne model er allerede gennemført med godt 35 ergo- og fysioterapeuter. De opgaver, som skal løses, vil primært være at yde hjælp til raske borgere, der har brug for hjælp til fx spisning, vask og påklædning. 

Køge Kommune har på denne måde mulighed for at ruste hjemmeplejen og plejecentre til en situation, hvor flere borgere bliver ramt af sygdom, ligesom der altså også bliver ekstra personale at trække på, hvis flere medarbejdere bliver syge. En aftale mellem BUPL, FOA og KL gør det muligt for kommunerne at omlægge arbejdet.

ka