DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

14 dages betinget fængsel til tidligere KL-chef

Den tidligere kontorchef er dømt for bedrageri og mandatsvig. Han lod blandt andet KL betale for færgeture til sit svenske sommerhus.
26. OKT 2020 13.17

Tidligere kontorchef i KL Karsten Thystrup er idømt 14 dages betinget fængsel for bedrageri og mandatsvig.

Han fik sin arbejdsgiver til at betale for færgeture, når han skulle arbejde hjemmefra i sit svenske sommerhus.

Dommen skulle efter planen være faldet mandag, men allerede fredag i sidste uge var dommer og domsmænd i Københavns Byret færdige med at votere og afsagde derfor dom i sagen, fortæller sagens anklager, Michael Hansen.

Dommen lyder på 14 dages fængsel, som i udgangspunktet ikke skal afsones. Den 62-årige ekschef skal dog holde sig på dydens smalle sti i et år. Ellers risikerer han, at den betingede dom bliver forvandlet til en ubetinget.

Leje af sommerhuse i oprindelig sag

Sagen var i sin tid slået væsentligt større op end den sag, som blev indledt i retten i sidste uge. I den oprindelige anmeldelse indgik blandt andet leje af tre sommerhuse på Folkemødet på Bornholm tilbage i 2016.

Kontorchefen sagde efterfølgende sin stilling op og valgte siden at betale 60.000 kr. tilbage til sin tidligere arbejdsgiver.

I retten var manden alene anklaget for at have misbrugt et Brobizz-kort, primært på færgen Helsingør-Helsingborg. Han mente sig berettiget til at bruge kortet, når han skulle til sit sommerhus i Sverige, fordi han - fortalte han i retten i sidste uge - arbejdede hjemmefra fra sommerhuset.

Derudover har han misbrugt et taxakort, og i et enkelt tilfælde har han uberettiget fået udbetalt kørselsgodtgørelse. Samlet set var han anklaget for svindel for cirka 15.000 kr. Han blev kendt skyldig i det meste.

Den tidligere kontorchef overvejer nu, om han vil anke dommen til Østre Landsret.

Ritzau